El bon candidat

Instal·lació d’un sistema de videovigilància (part 2)

Una càmera de videovigilància.
Càmera IP vigilància
La càmera que necessito.

Ara toca escollir càmera. Vull que sigui PoE, i resistent a l’aigua i l’intempèrie. En el meu cas, necessito gravar dues zones: la porta d’entrada d’accés a la vivenda i la terrassa (és a nivell de terra, s’hi pot accedir a través de la zona comunitària). No són més que 10 metres quadrats per càmera, i evidentment no necessito detecció de vehicles. Si que necessito però detecció de persones i/o animals. D’altre manera, estaria rebent constantment alertes al telèfon per causa de falsos positius.

L'escollida.

Una Reolink 520A. Bon preu (de 50 a 55 EUR comprada online), amb tot el que necessito i algun detall extra: 5 MP, gravació d’àudio, visió nocturna fins a 30 metres. Altres marques com Dauha o Hikvision tenen dispositius amb les mateixes característiques però més cars.

Amb la càmera a la mà, veig que penja un mànec de tres cables de la càmera (veure foto). Aquests cables serveixen per controlar la càmera: reiniciar, conexió RJ-45 i alimentació (el seu ús és opcional). Aquests cables no es poden tallar, i tampoc es poden quedar penjant. S’han de recollir en una caixa de connexions. Pots comprar-ne una de quadrada a la teva ferreteria de confiança per menys de tres euros, o comprar-ne una de rodona especial per a la càmera. N’hi han de cares (Reolink D20) i barates (genèriques). El cas, que hauràs de recollir els cables.

El switch.

Un TPLINK TL-SG108PE gestionable. I el que m’ha fet escollir aquest model és, a banda del preu, la funció PoE Auto Recovery. Aquesta funcionalitat permet al switch reiniciar l’aparell que alimenta en cas que es quedi penjat o no respongui. El funcionament és senzill: el switch fa un ping al dispositiu (en aquest cas, la càmera) cada X segons o minuts (a escollir per l’usuari). Si el dispositiu no respon aquest ping, el switch talla automàticament l’energia, per després tornar-la a subministrar. És a dir, força un reinici. Molt adequat per no haver de desplaçar-te físicament per interactuar amb la teva instal·lació.

A banda d’aquesta funcionalitat, el switch té quatre ports PoE + quatre ports no PoE (8 en total), connexió 10/100/1000, gestió de VLANs (molt interessant per aïllar les càmeres), gestió de cues i carcassa metàl·lica.

Terminacions.

Prefereixo acaba el cable amb una connexió mascle, en comptes d’acabar en una regleta o patch. La segona opció és més polida potser, però una connexió mascle (càmera) – mascle (switch) requereix menys aparells. I només són 15 metres de cable. Si decidiu crimpar vosaltres mateixos els cables, assegureu-vos que les connexions RJ-45 que compreu són passthrough, us facilitarà molt la tasca. Aquest tipus de terminacions deixen passar els 8 fils d’un cable de xarxa través del mateix conector. D’aquesta manera, pots veure si has colocat els 8 fils en l’ordre correcte.

Acabaré d’explicar l’instal·lació amb la configuració del Synology en el proper post.

Fi del post
Comparteix aquest article:
Articles relacionats:
Un ThinkPad E14 Gen 4, un monitor HP i un teclat inalàmbric.

ThinkPad.

Són aposta segura. Fins fa un any, l’únic ordinador homologat per a les missions de la NASA, robust i ben construït. M’encanta el seu disseny:

Llegir més »